Πρόληψη, Αξιολόγηση & Έγκαιρη αποκατάσταση με Λογοθεραπεία – Συνέντευξη από την λογοθεραπεύτρια Δήμητρα Κουφοκώστα

12Απρ
0 comment

Συνέντευξη από την λογοθεραπεύτρια Δήμητρα Κουφοκώστα

Όπως και με άλλες δεξιότητες και ορόσημα στην ανάπτυξη των παιδιών, η ηλικία στην οποία τα παιδιά μαθαίνουν γλώσσα και αρχίζουν να μιλούν μπορεί να ποικίλει. Πολλά μωρά χαμογελούν ευχάριστα ψελίζοντας «μαμά» και «μπαμπά» πολύ πριν τα πρώτα γενέθλιά τους και τα περισσότερα νήπια μπορούν να πουν περίπου 20 λέξεις από τη στιγμή που είναι 18 μηνών.

Αλλά τι γίνεται αν ένα παιδί 2 ετών δεν μιλάει ακόμα ή είναι σε θέση να συνδυάσει μόνο μία-δύο λέξεις μαζί; Γι’ αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο, οι γονείς οφείλουν να γνωρίζουν έστω τα βασικά του τι είναι λογοθεραπεία, που και πως μπορεί αυτή να τους βοηθήσει. 

Γνωρίζοντας τι είναι «φυσιολογικό» και τι δεν είναι στην ανάπτυξη του λόγου και της γλώσσας μπορεί να βοηθήσει τους γονείς να καταλάβουν εάν υπάρχει λόγος ανησυχίας ή αν το παιδί τους είναι στο σωστό στο χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης.

Η λογοθεραπεύτρια και πολύτιμη συνεργάτιδά μας, Δήμητρα Κουφοκώστα, παραχώρησε μία συνέντευξη στο περιοδικό «Υγεία για Όλους» άκρως κατατοπιστική σχετικά με το επίμαχο θέμα της Λογοθεραπείας και σας την παραθέτουμε.

Λογοθεραπεία Λογοθεραπεία

 

Leave your thought