Ειδικός Παιδαγωγός

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

, ,

Απόφοιτος πτυχιούχος νεοελληνικής φιλολογίας,το 2012, του Τμήματος φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Ειδικευμένη στον τομέα νεοελληνικής έκθεσης και λογοτεχνίας.
Έχω ασχοληθεί με αρκετά σεμινάρια σχετικά με την ποίηση και τη πεζογραφία καθώς επίσης και με σεμινάρια σχετικά με τη παιδική ψυχολογία και τις μαθησιακές δυσκολίες .(αυτισμός, δυσλεξία, υπερκινητικότητα και άλλες σύγχρονες μαθησιακές δυσλειτουργίες).Εργαστηκα ως καθηγήτρια σε κέντρα μελέτης αλλά και ως δασκάλα υπεύθυνη παράλληλης στήριξης σε δημοτικά, σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΒΑΡΣΑΜΗ

, ,

Ονομάζομαι Χριστιάνα Βαρσάμη και είμαι Φιλόλογος-Ειδική Παιδαγωγός. Σπούδασα Φιλοσοφία,Παιδαγωγική Ψυχολογία(ΦΠΨ) στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, με κατεύθυνση Παιδαγωγική.

Εξειδικεύτηκα στις Μαθησιακές Δυσκολίες στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης, έχω εξειδίκευση στη ΔΕΠΥ, που πραγματοποιήθηκε στο Παίδων Αγία Σοφία σε συνεργασία με την Παιδοψυχιατρική Σχολή Αθηνών. Πρόσφατα ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στην Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Είμαι γνώστης της Γραφής και Ανάγνωσης των τυφλών, Braille.  Ακόμη, έχω εκπαιδευτεί στη χορήγηση του αξιολογητικού εργαλείου Αθηνά test.

Τέλος, έχω παρακολουθήσει και συνεχίζω να παρακολουθώ μια σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν στις μαθησιακες δυσκολίες, μιας και ο κόσμος των παιδιών καθώς και οι εκπαιδευτικές τους ανάγκες ολοένα και αλλάζουν κι εμείς, από τη μεριά μας, οφείλουμε να είμαστε ικανοί να προσαρμόσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία στις δικές τους ανάγκες, ώστε να αγαπήσουν τη μάθηση. Όπως πολύ σοφά είχε πει η Μαρία Μοντεσσόρι: «Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε, τότε πρέπει να το διδάξουμε με τον τρόπο που μπορεί να μάθει». Αυτό πρεσβεύει η Ειδική Αγωγή, αυτό πρεσβεύω κι εγώ.

ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ

,

Η Κατσικούδη Αποστολία είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφικής και Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή στο Παιδαγωγικό τμήμα του ΕΚΠΑ και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, όπως επίσης και μία σειρά άλλων σεμιναρίων, ημερίδων και εκπαιδεύσεων στην ειδική αγωγή και στην ψυχολογία που αφορούν την αξιολόγηση, παρέμβαση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολίων. Επιπλέον έχει συμμετάσχει στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών και Εκπαίδευσης με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις. Από το 2012 εργάζεται ιδιωτικά στο χώρο της ειδικής εκπαίδευσης σε κέντρα ειδικών θεραπειών ως ειδική παιδαγωγός και σε δημόσια σχολεία ως παράλληλη στήριξη παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗ ΜΑΡΙΕΤΑ

, ,

Η Τζαγκαράκη Μαριέτα είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση Ψυχολογίας.

Στη συνέχεια, παρακολούθησε επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Μαθησιακές Δυσκολίες: Θεωρητικές Προσεγγίσεις και Προγράμματα Αντιμετώπισης».

Συγκεκριμένα, εξειδικεύτηκε σε θέματα όπως: Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, Δυσλεξία, Μαθησιακές Δυσκολίες και Μαθηματικά, Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες και Ανάγνωση, Αξιολόγηση – Διάγνωση – Παρέμβαση και Εργαλεία Αξιολόγησης Μαθησιακών Δυσκολιών. Έχει εκπαιδευτεί, επίσης, στην Αξιολόγηση Μαθησιακών Δυσκολιών και Δυσλεξίας (Αξιολογητικό Τεστ Μαυροειδή). Τέλος, έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων σχετικά με: Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ), Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές / Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΔ / ΔΑΦ) και Διαφοροποιημένη Διδασκαλία καθώς και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ειδικής αγωγής» του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας.