Λογοθεραπευτές

ΑΥΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

,

Η Αυδή Παναγιώτα-Αικατερίνη είναι απόφοιτη του τμήματος Λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΑΤΕΙ Ιωαννίνων. Η επιμόρφωση της περιλαμβάνει σεμινάρια σε αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, αναπτυξιακές διαταραχές-αυτισμός (PECS), ΔΕΠΥ καθώς και στις μαθησιακές δυσκολίες. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε κέντρα λογοθεραπείας με παιδιά αντιμετωπίζοντας δυσκολίες επικοινωνίας (λόγου και ομιλίας) και μαθησιακές δυσκολίες. Επίσης, είναι ιποθεραπεύτρια στα θεραπευτικά προγράμματα παιδιών με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και καθυστέρηση λόγου. Τέλος, κατά την διάρκεια της επαγγελματικής της απασχόλησης προσφέρει παράλληλα, παράλληλη στήριξη σε παιδί με Νοητική Υστέρηση.

ΒΑΝΙΩΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

,

Η Βανιώτη Ελευθερία είναι πτυχιούχος του τμήματος Λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΑΤΕΙ Πατρών. Επίσης, είναι κάτοχος Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας του τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.). Επιπλέον, ολοκληρώνει τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Ειδική Αγωγή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).
Η επιμόρφωσή της περιλαμβάνει πιστοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια στις αρθρωτικές και φωνολογικές δυσκολίες, στη λεκτική δυσπραξία (SIMATA), στις αναπτυξιακές διαταραχές – αυτισμός (PECS), στην πρώιμη παρέμβαση, στον τραυλισμό (Palin PCI), καθώς και στις μαθησιακές δυσκολίες.

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε κέντρα λογοθεραπείας και σε ιδιωτικά περιστατικά για την αξιολόγηση και την παρέμβαση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με δυσκολίες επικοινωνίας (λόγου και ομιλίας) και μαθησιακές δυσκολίες. Επίσης, έχει εργαστεί ως αναπληρώτρια Λογοθεραπεύτρια σε ΣΜΕΑΕ στο ΕΕΕΕΚ Ελευσίνας, αλλά και ως διδάσκουσα του προγράμματος Λογοθεραπείας σε Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης. Τέλος, κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της απασχόλησης προσφέρει παράλληλα εθελοντικές υπηρεσίες (λήψη παιδοψυχιατρικού ιστορικού και αξιολόγηση διαταραχών επικοινωνίας σε παιδιά και εφήβους) στην Υπηρεσία Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής (ΚΚΨΥ) Βύρωνα – Καισαριανής του Αιγινητείου Νοσοκομείου της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την εποπτεία της Κας Βλασσοπούλου Μ., Λογοπεδικού, Επίκουρης Καθηγήτριας της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Ε.Κ.Π.Α.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ

, ,

Ο Δημήτρης Σιάτρας είναι απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Ιωαννίνων. Είναι μέλος του Συλλόγου Λογοθεραπευτών «ΣΕΛΛΕ» αλλά και της ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος για τις Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές. Η επιμόρφωσή του περιλαμβάνει σεμινάρια σε αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, στο φάσμα του αυτισμού, στην ειδική γλωσσική διαταραχή και στη μυολειτουργική αποκατάσταση. Επίσης, είναι γνώστης των προγραμμάτων TEACCH, MAKATON και PECS. Η κλινική του εμπειρία περιλαμβάνει συνεδρίες με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, ΔΕΠ-Υ, διαταραχές αυτιστικού φάσματος, δυσπραξία, διγλωσσία και καθυστέρηση λόγου.

ΤΣΟΝΑΚΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

,

Ο Τσονάκας Σπύρος είναι λογοθεραπευτής, απόφοιτος του ΑΤΕΙ Καλαμάτας της σχολής Επαγγελμάτων  Υγείας και Πρόνοιας. Η επιμόρφωση του περιλαμβάνει σεμινάρια σε αρθρωτικές και φωνολογικές δυσκολίες,  σε στοματοπροσωπικές ασκήσεις και τη μυολειτουργική αποκατάσταση,  στο φάσμα του αυτισμού και στην ειδική γλωσσική διαταραχή. Στα πλαίσια της πρακτικής του άσκησης απέκτησε εμπειρία σε Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ατομικό και ομαδικό πρόγραμμα), Φωνολογικές και Αρθρωτικές διαταραχές, Γλωσσική αναπτυξιακή καθυστέρηση, Μαθησιακές δυσκολίες και Νοητική υστέρηση και έχει εργαστεί εθελοντικά στο «Κέντρο Ημέρας Παιδιού και Εφήβου με Αυτισμό Μεσσηνίας».  Ακόμα έχει εργασιακή εμπειρία σε ατομικό επίπεδο με παιδιά και εφήβους ποικίλων διαταραχών.

ΜΑΝΕΣΙΩΤΗΣ ΤΑΣΟΣ

, ,

O Tάσος Μανεσιώτης είναι απόφοιτος του Τμήματος Λογοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου (Καλαμάτα).

Είναι γνώστης του TEACCH program, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα για την επικοινωνία και την εκπαίδευση παιδιών με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού. Πρόκειται για ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα και στηρίζεται στη δομημένη διδασκαλία και στη δόμηση του φυσικού περιβάλλοντος, του καθημερινού προγράμματος, των δραστηριοτήτων και του υλικού και στη χρήση οπτικών συνθημάτων για την ενίσχυση της επικοινωνίας.

Επιπλέον, η επιμόρφωση του περιλαμβάνει το Πρόγραμμα ΜΑΚΑΤΟΝ, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα επίπεδα και μπορεί να υποστηρίξει ανθρώπους, τους οποίους το επικοινωνιακό και γλωσσικό έλλειμμα εμποδίζει σημαντικά στο να αλληλεπιδράσουν κατάλληλα με τον περιβάλλοντα κόσμο και βασίζεται σε οπτικά μοντέλα.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, υπήρξε συνδιοργανωτής Επιστημονικών Ημερίδων Λογοθεραπευτικού περιεχομένου. σε συνεργασία με το Σ.Ε.Λ.Λ.Ε. (Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος) και την Π.Α.Λ.Ο. (Πανελλήνια Αντικωφωτική & Λογοθεραπευτική Οργάνωση), οι οποίες διεξήχθησαν στο χώρο του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου.