Λογοθεραπευτές

ΤΣΟΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

,

Η Τσόμου Αναστασία είναι απόφοιτη του τμήματος Λογοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας . Έχει ολοκληρώσει 6μηνη πρακτική άσκηση στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθηνών, όπου παρέμεινε ως εθελόντρια για ακόμη 6 μήνες εποπτευόμενη από παιδοψυχίατρο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν το φάσμα των διαταραχών αυτιστικού φάσματος, εκπαίδευση συνοδών παράλληλης στήριξης , εκπαίδευση στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση της συμπεριφοράς (ABA) και εκπαίδευση στις στοματοπροσωπικές ασκήσεις και την μυολειτουργική αποκατάσταση. Η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει ατομικές συνεδρίες με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με αρθρωτικές-φωνολογικές διαταραχές, διαταραχές Αυτιστικού φάσματος, διαταραχές Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας, Διγλωσσίας και καθυστέρηση Λόγου και ομιλίας.

ΤΣΟΝΑΚΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

,

Ο Τσονάκας Σπύρος είναι λογοθεραπευτής, απόφοιτος του ΑΤΕΙ Καλαμάτας της σχολής Επαγγελμάτων  Υγείας και Πρόνοιας. Η επιμόρφωση του περιλαμβάνει σεμινάρια σε αρθρωτικές και φωνολογικές δυσκολίες,  σε στοματοπροσωπικές ασκήσεις και τη μυολειτουργική αποκατάσταση,  στο φάσμα του αυτισμού και στην ειδική γλωσσική διαταραχή. Στα πλαίσια της πρακτικής του άσκησης απέκτησε εμπειρία σε Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ατομικό και ομαδικό πρόγραμμα), Φωνολογικές και Αρθρωτικές διαταραχές, Γλωσσική αναπτυξιακή καθυστέρηση, Μαθησιακές δυσκολίες και Νοητική υστέρηση και έχει εργαστεί εθελοντικά στο «Κέντρο Ημέρας Παιδιού και Εφήβου με Αυτισμό Μεσσηνίας».  Ακόμα έχει εργασιακή εμπειρία σε ατομικό επίπεδο με παιδιά και εφήβους ποικίλων διαταραχών.

ΚΟΥΦΟΚΩΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

, ,

Η Κουφοκώστα Δήμητρα είναι απόφοιτη του τμήματος Λογοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι Πελοποννήσου.

Έχει προσφέρει εθελοντική εργασία σε Κέντροστήριξηςπαιδιών και οικογένειας και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στον τομέα που αφορούν το αντικείμενο των σπουδών της.

Η κλινική και εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει ατομικέςσυνεδρίες με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας που αντιμετωπίζουν αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, καθυστέρηση στην ανάπτυξη του λόγου, νοητική υστέρηση και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές

ΜΑΝΕΣΙΩΤΗΣ ΤΑΣΟΣ

, ,

O Tάσος Μανεσιώτης είναι απόφοιτος του Τμήματος Λογοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου (Καλαμάτα).

Είναι γνώστης του TEACCH program, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα για την επικοινωνία και την εκπαίδευση παιδιών με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού. Πρόκειται για ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα και στηρίζεται στη δομημένη διδασκαλία και στη δόμηση του φυσικού περιβάλλοντος, του καθημερινού προγράμματος, των δραστηριοτήτων και του υλικού και στη χρήση οπτικών συνθημάτων για την ενίσχυση της επικοινωνίας.

Επιπλέον, η επιμόρφωση του περιλαμβάνει το Πρόγραμμα ΜΑΚΑΤΟΝ, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα επίπεδα και μπορεί να υποστηρίξει ανθρώπους, τους οποίους το επικοινωνιακό και γλωσσικό έλλειμμα εμποδίζει σημαντικά στο να αλληλεπιδράσουν κατάλληλα με τον περιβάλλοντα κόσμο και βασίζεται σε οπτικά μοντέλα.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, υπήρξε συνδιοργανωτής Επιστημονικών Ημερίδων Λογοθεραπευτικού περιεχομένου. σε συνεργασία με το Σ.Ε.Λ.Λ.Ε. (Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος) και την Π.Α.Λ.Ο. (Πανελλήνια Αντικωφωτική & Λογοθεραπευτική Οργάνωση), οι οποίες διεξήχθησαν στο χώρο του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου.