Λογοθεραπευτές

ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

,

Η Παπαδάκη Κωνσταντίνα Μαρία, είναι απόφοιτη του Α.Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας.
Έχει μια τετραετή εμπειρία, έχοντας ασχοληθεί με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, φωνολογικές και αρθρωτικές διαταραχές, ΔΕΠ-Υ, δυσπραξία, νοητική υστέρηση, SLI, αλλά και μαθησιακές δυσκολίες
Έχει ασχοληθεί με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, καθώς και με ηλικιωμένους.
Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια, όπως το SIMATA και MAKATON, καθώς και ετήσιο σεμινάριο του πανεπιστημίου Βόρειου Αιγαίου πάνω στην Ειδική Αγωγή.
Μα, «Γηράσκω αεί διδασκόμενος»,

ΓΚΟΥΜΑ ΑΝΤΩΝΙΑ

,

Η Αντωνία Γκούμα είναι απόφοιτη Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κατά την πρακτική της άσκηση απέκτησε εμπειρία σε περιστατικά μαθησιακών, αρθρωτικών και φωνολογικών δυσκολιών όπως και σε περιστατικά στο φάσμα των διάχυτων αναπτυξιακών διαταραχών. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια που αφορούν την δυσλεξία, την δυσφαγία και τον αυτισμό. Η κλινική της εμπειρία συνεχίστηκε σε εθελοντικά πλαίσια και σε ατομικές θεραπευτικές συνεδρίες.

ΓΚΟΥΣΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

, ,

Ο Αναστάσιος Γκούστης είναι απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Ηπείρου στα Ιωάννινα.

Έχει παρακολουθήσει το πρακτικό σεμινάριο για την Αναπτυξιακή Λεκτική Δυσπραξία / SIMATA και από την πρακτική του άσκηση έχει αποκτήσει εμπειρία με Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) και με αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

ΛΑΖΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝ

, ,

Η  Έλενα Λάζογλου είναι απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Ιωαννίνων. Είναι μέλος του Συλλόγου Λογοθεραπευτών «ΣΕΛΛΕ».

Η επιμόρφωσή της περιλαμβάνει σεμινάρια σε αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, στο φάσμα του αυτισμού, στην βαρηκοΐα,   στην ειδική γλωσσική διαταραχή. Η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει συνεδρίες με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, ΔΕΠ-Υ, διαταραχές αυτιστικού φάσματος, δυσπραξία, βαρηκοΐα και καθυστέρηση λόγου.Επίσης, είναι γνώστης των προγραμμάτων TEACCH και PECS.

Επιπλέον, είναι κάτοχος του Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης  Σπουδών στην Ειδική Αγωγή του Παιδαγωγικού Τμήματος Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).

ΤΣΟΝΑΚΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

,

Ο Τσονάκας Σπύρος είναι λογοθεραπευτής, απόφοιτος του ΑΤΕΙ Καλαμάτας της σχολής Επαγγελμάτων  Υγείας και Πρόνοιας. Η επιμόρφωση του περιλαμβάνει σεμινάρια σε αρθρωτικές και φωνολογικές δυσκολίες,  σε στοματοπροσωπικές ασκήσεις και τη μυολειτουργική αποκατάσταση,  στο φάσμα του αυτισμού και στην ειδική γλωσσική διαταραχή. Στα πλαίσια της πρακτικής του άσκησης απέκτησε εμπειρία σε Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ατομικό και ομαδικό πρόγραμμα), Φωνολογικές και Αρθρωτικές διαταραχές, Γλωσσική αναπτυξιακή καθυστέρηση, Μαθησιακές δυσκολίες και Νοητική υστέρηση και έχει εργαστεί εθελοντικά στο «Κέντρο Ημέρας Παιδιού και Εφήβου με Αυτισμό Μεσσηνίας».  Ακόμα έχει εργασιακή εμπειρία σε ατομικό επίπεδο με παιδιά και εφήβους ποικίλων διαταραχών.

ΜΑΝΕΣΙΩΤΗΣ ΤΑΣΟΣ

, ,

O Tάσος Μανεσιώτης είναι απόφοιτος του Τμήματος Λογοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου (Καλαμάτα).

Είναι γνώστης του TEACCH program, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα για την επικοινωνία και την εκπαίδευση παιδιών με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού. Πρόκειται για ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα και στηρίζεται στη δομημένη διδασκαλία και στη δόμηση του φυσικού περιβάλλοντος, του καθημερινού προγράμματος, των δραστηριοτήτων και του υλικού και στη χρήση οπτικών συνθημάτων για την ενίσχυση της επικοινωνίας.

Επιπλέον, η επιμόρφωση του περιλαμβάνει το Πρόγραμμα ΜΑΚΑΤΟΝ, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα επίπεδα και μπορεί να υποστηρίξει ανθρώπους, τους οποίους το επικοινωνιακό και γλωσσικό έλλειμμα εμποδίζει σημαντικά στο να αλληλεπιδράσουν κατάλληλα με τον περιβάλλοντα κόσμο και βασίζεται σε οπτικά μοντέλα.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, υπήρξε συνδιοργανωτής Επιστημονικών Ημερίδων Λογοθεραπευτικού περιεχομένου. σε συνεργασία με το Σ.Ε.Λ.Λ.Ε. (Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος) και την Π.Α.Λ.Ο. (Πανελλήνια Αντικωφωτική & Λογοθεραπευτική Οργάνωση), οι οποίες διεξήχθησαν στο χώρο του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου.