ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ – ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

03Απρ
0 comment

Ο κλάδος της ειδικής αγωγής βρίσκεται ξανά  σε κατάσταση  αλλαγής των διαδικασιών διάγνωσης και αποζημίωσης. Από 1η Φεβρουαρίου 2019 τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος ενιαίος κανονισμός παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ που έχει προκαλέσει αναστάτωση σε χιλιάδες γονείς παιδιών που χρειάζονται ειδικές θεραπείες όπως λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, μαθησιακή αποκατάσταση, κ.ά. Ειδικότερα, ο νέος κανονισμός προβλέπει ότι οι γνωματεύσεις θα πρέπει να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής πλατφόρμας στο σύστημα e-ΔΑΠΥ. Επιστρόσθετα, οι ηλεκτρονικές γνωματεύσεις θα πρέπει να ανανεώνονται κάθε 4 μήνες ακόμη και για τις μη αναστρέψιμες περιπτώσεις.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δημόσιοι φορείς, λόγω του τεράστιου όγκου χειρόγραφων γνωματεύσεων που πρέπει να μετατραπούν σε ηλεκτρονικές, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν έγκαιρα τους γονείς με αποτέλεσμα να βγαίνουν χιλιάδες παιδιά εκτός του προκαθορισμένου προγράμματος που πρέπει να ακολουθήσουν.

Για την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας των γονέων και των παιδιών, τα κέντρα ειδικών θεραπειών  «Τα Παιχνίδια του Λόγου» και  τα «Παιχνίδια Λόγου & Γραφής», σταθερά στην δέσμευσή τους να βρίσκονται δίπλα στους γονείς σε αυτή τη δύσκολη αποστολή, διαθέτουν έμπειρη θεραπευτική ομάδα αξιολόγησης και διάγνωσης για την άμεση εξυπηρέτησή σας,  αναφορικά με την ψηφιοποίηση  γνωματεύσεων, ούτως ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να συνεχίσουν άμεσα και απρόσκοπτα τις θεραπείες τους όπως τους αξίζει.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να περάσετε από τα κέντρα μας ή να μας καλέσετε στα ακόλουθα τηλέφωνα: ΣΕΠΟΛΙΑ: 210 5140052 & ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: 210 5785008

* Γνωματεύσεις μπορούν να γράφουν και ιδιώτες ιατροί, π.χ. παιδοψυχίατροι, γίνονται δεκτές, δε, από όλους τους ασφαλιστικούς φορείς και αποζημιώνονται σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ 4898/1-11-2018 τΒ.

(ΕΚΠΥ-ΕΟΠΥΥ-ΕΑΛΕΓ.Π.801572018-ΦΕΚ-4898_τΒ_1-11-2018-1)

Leave your thought