Θεραπευτές Περιστέρι

ΝΤΑΒΑΝΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

,

Ο Νίκος Νταβανέλος είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και
κάτοχος του International MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιπλέον, διαθέτει μεταπτυχιακό Master of Science in Information Technology του Hellenic American University.

Επί σειρά ετών παραδίδει μαθήματα στα αντικείμενα της Φυσικής, των Μαθηματικών και της Χημείας, σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

ΜΟΥΣΑ ΚΑΣΣΙΑΝΗ

, ,

Η Κασσιανή Μουσά είναι Ψυχολόγος (ΜSc), εκπαιδευόμενη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και στην συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην «Αντιμετώπιση Εξαρτήσεων» από την Ιατρική Σχολή Αθηνών αποφοιτώντας με άριστα. Έχει ολοκληρώσει το ετήσιο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο στην Κλινική Ψυχοπαθολογία που διοργανώνεται από την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.). Τα τελευταία δύο έτη εκπαιδεύεται στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία στην Εταιρεία Γνωσιακών και Συμπεριφοριστικών Σπουδών.
Έχει υπάρξει ασκούμενη Ψυχολόγος στο Πρόγραμμα Αυτοβοήθειας Χανίων, ενός φορέα με κεντρική δράση την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από νόμιμες ή παράνομες ουσίες. Επιπλέον έχει εργασθεί εθελοντικά στο Οικοτροφείο «ΙΑΣΙΣ», μία μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης η οποία παρέχει φιλοξενία και θεραπεία σε άτομα με ψυχικές διαταραχές και νοητική υστέρηση. Ακόμη έχει πραγματοποιήσει κλινική άσκηση στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, όπου ασχολήθηκε κυρίως με την αξιολόγηση της νοημοσύνης και των γνωστικών λειτουργιών. Ειδικότερα επικεντρώθηκε στην χορήγηση, βαθμολόγηση και ερμηνεία του ψυχομετρικού εργαλείου WAIS-IV. Παρακολούθησε συγχρόνως πλήθος περιστατικών σε πτέρυγες νοσηλείας και στο ειδικό ιατρείο ψυχοσωματικών νοσημάτων.

Την τρέχουσα περίοδο είναι Ψυχολόγος στο τμήμα Θεραπειών Ενηλίκων του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς ενώ παράλληλα προσφέρει τις υπηρεσίες της εθελοντικά στην Συμβουλευτική Γραμμή «11525 Μαζί για το Παιδί».

ΓΚΑΝΑΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

, ,

Ονομάζομαι Γκανάρα Βασιλική και είμαι μαθηματικός.Γεννηθηκα στα Ιωάννινα,όπου και σπούδασα.Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι με παιδιά όλων των ηλικιακών βαθμίδων παρέχοντας τους υποστήριξη στην καθημερινή τους μελέτη.

ΟΥΣΙΑ ΙΩΑΝΝΑ

,

Βιογραφικό σημείωμα
Απόφοιτη του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με εμπειρία και αγάπη στον τομέα της εκπαίδευσης. Έχω εργαστεί εθελοντικά ως καθηγήτρια μαθηματικών Α γυμνασίου στο «Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού» για ένα χρόνο, καθώς και έχω προσφέρει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου στα μαθήματα φυσικής και μαθηματικών τα τελευταία 6 χρόνια.

ΣΤΑΜΑΤΕΛΙΑ ΑΘΗΝΑ

, ,

Η Αθηνά Σταματελιά είναι φυσικός, απόφοιτος του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, με κατεύθυνση Ηλεκτρονική-Υπολογιστές-Τηλεπικοινωνίες-Αυτοματισμός. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια παιδαγωγικής προσέγγισης, διαχείρισης σύγχρονης τεχνολογίας και ιστορίας της επιστήμης.
Εξειδικεύεται στην διδασκαλία και ανάπτυξη κριτικής σκέψης στις θετικές επιστήμες. Η πολυετής διδακτική της εμπειρία περιλαμβάνει μελέτη και προετοιμασία μαθητών όλων των σχολικών βαθμίδων, καθώς και φοιτητών είτε προπτυχιακού είτε μεταπτυχιακού επιπέδου.

ΚΑΛΑΡΥΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

, ,

Ο Καλαρύτης Γιώργος είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στην Ψυχολογία. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Σχολική Ψυχολογία (Τμήμα Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ) και έχει εξειδικευθεί στην Ειδική Αγωγή-Μαθησιακές Δυσκολίες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στα πλαίσια πρακτικής άσκησης έχει εργαστεί σε ειδικά σχολεία και ΚΕΔΑΣΥ, ενώ διαθέτει εμπειρία και ως συνοδός σε κατασκηνώσεις για άτομα με αναπηρία. Τα τελευταία επτά χρόνια παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης όλων των βαθμίδων, ενώ έχει ασχοληθεί με την παράλληλη στήριξη παιδιών με ΔΕΠΥ και ΔΑΦ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΕΙΡΗΝΗ

Η Οικονομίδη Ειρήνη είναι απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση στην Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης. Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς και στα πλαίσια των σπουδών της έχει ασχοληθεί με τον σχεδιασμό και την οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλες τις ηλικίες. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την πολιτιστική και μουσειακή εκπαίδευση, καθώς και για τη διαχείριση μαθησιακών δυσκολιών. Διαθέτει επταετή εμπειρία στη διδασκαλία, καθώς παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά όλων των βαθμίδων, ενώ παράλληλα έχει εργαστεί σε ιδιωτικό δημοτικό σχολείο.

ΒΙΤΣΑ ΜΥΡΣΙΝΗ

,

Βίτσα Μυρσίνη τελειόφοιτη τμήματος εργοθεραπείας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. 
Έχει πραγματοποιήσει κλινική Άσκηση στο κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής στην 1η ΥΠΕ Αττικής. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την Ειδική Αγωγή, τον Αυτισμό, την Ψυχική Υγεία.  Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε ιδιωτικά πλαίσια με περιστατικά με αυτισμό, διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητας και κινητικές διαταραχές.

ΣΚΟΥΡΑ ΑΝΝΑ

,

Η Άννα Σκούρα είναι ειδική εκπαιδευτικός για παιδιά και εφήβους και υποψήφια για MSc Σχολικής Συμβουλευτικής και Καθοδήγησης στο κοινό διακρατικό ΠΜΣ του ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ και του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Συντομαολοκληρωνει τις απουδες της. Εργάζεται ως ειδική παιδαγωγός σε κέντρα ειδικών θεραπειών. Έχει εργαστεί στην πρωτοβαθμια εκπαίδευση ως ειδική βοηθός τάξης σε παιδια στο φάσμα του αυτισμού. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής σχολής του ΕΚΠΑ.-Τμημα Ιστορίας &Αρχαιολογιας.Εχει μετεκπαιδευτεί στο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και είναι κάτοχος βεβαίωσης Νοηματικής Γλώσσας επιπέδου Α’ από το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών. Έχει παρακολουθήσει Σεμινάριο ΆξιολογικήςΨυχοσωματικης Συμβουλευτικής στο ΕΚΠΑ..Μιλάειαγγλικά,γαλλικά και ιταλικά.Είναι συνεργάτης της Κιβωτού Παιδικές Υποθέσεις ως υπεύθυνη συντονίστρια των SummerCamp σε Ειδικο Σχολείο. Εργάζεται με παιδιά και γονείς παιδιών στο φάσμα του αυτισμού, νοητική υστέρηση, ΔΕΠΥ και μαθησιακές δυσκολίες. Στόχος της είναι η συνεκπαίδευση και η συμπερίληψη ΑμεΑ στο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλονγενικούπληθυσμού.

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΡΕΝΑ

,

Η Ειρήνη Αποστολάκη είναι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου με άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος. Είναι κάτοχος του μεγαλύτερου Φορέα Πιστοποίησης Παγκοσμίως της Pearson από όπου απέκτησε το Professional Diploma in Therapeutic Counselling με κατεύθυνση στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική καθώς και το Professional Diploma in Children with Learning Difficulties.

Η μελέτη της παιδικής ηλικίας, η κατανόηση και η γνώση της παιδικής ψυχολογίας αλλά και η έντονη γοητεία του πώς μαθαίνουν τα παιδιά, του πώς αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους και πως αυτή η εμπειρία τους επηρεάζει καθώς αναπτύσσονται ήταν πάντα μεγάλη πρόκληση για εκείνη.

Στη συνέχεια εξειδικεύτηκε και πιστοποιήθηκε από τον ίδιο Φορέα της Pearson και έλαβε το Diploma in Creative Therapies (Play Therapy – Music Therapy – Art Therapy). Επίσης απέκτησε το Diploma in Play Therapy through Phychodynamic and Person – Centered Counselling από το Ελληνικό Κέντρο Επιμόρφωσης – Ψυχοθεραπεία Μέσω Τεχνών.

Σήμερα είναι Παιγνιοθεραπεύτρια της Play Therapy Greece (PTGr) από την Play Therapy International (PTI – PTUK) στις δεξιότητες του θεραπευτικού παιχνιδιού. Η παιγνιοθεραπευτική προσέγγιση σε συνδυασμό με τη προσωποκεντρική συμβουλευτική είναι αυτή που συνεχώς εξελίσσει και την ενδιαφέρει μέσα από πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων.

Στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν την εξελικτική ψυχολογία, την ψυχολογία βρεφών και νηπίων καθώς και την εφαρμογή των εκφραστικών τεχνών σε παιδιά και εφήβους.