Θεραπευτές Περιστέρι

ΜΑΥΡΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

, ,

«Το όνομα μου είναι Μαυρίας Κωνσταντίνος και είμαι καθηγητής μαθηματικών. Από την εισαγωγή μου στο πανεπιστήμιο άρχισα να παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου συνεχίζοντας μέχρι σήμερα με ευθύνη στα παιδιά και στους γονείς τους αλλά και πολύ αγάπη απέναντι στο αντικείμενο της γνώσης αλλά και στους μαθητές!

ΝΑΟΥΜΗ ΕΛΕΝΗ

, ,

Ονομάζομαι Ναούμη Ελένη και είμαι φιλόλογος, απόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Έχω λάβει πιστοποιητικό επιμόρφωσης στο Ετήσιο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή του ΕΚΠΑ κι έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την Ειδική Αγωγή, τη Διάσπαση Προσοχής και τον Σχολικό Εκφοβισμό. Η επαγγελματική μου εμπειρία περιλαμβάνει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου τα τελευταία δεκατρία χρόνια, καθώς και παράλληλη στήριξη σε αυτιστικούς μαθητές Δημοτικού τα τελευταία έξι χρόνια.

ΚΙΟΥΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

, , ,

Ονομάζομαι Κιούση Βασιλική και είμαι πτυχιούχος Κλασικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Εχω λάβει πιστοποίηση στο 9μηνο σεμινάριο του ΕΚΠΑ με τίτλο «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» και στο 9μηνο σεμινάριο του Εκπαιδευτικού Κέντρου Επιμόρφωσης και Κατάρτισης σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πατρών με τιτλο «Αυτισμός». Έχω, ακόμα, παρακολουθήσει σεμίναρια σχετικά με τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, ΔΕΠΥ, Δυσλεξία και Μαθησιακές δυσκολίες και Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή, καθώς επίσης και με την διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων (Αρχαία, Ιστορία, Λογοτεχνία) στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

ΝΤΑΒΑΝΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

,

Ο Νίκος Νταβανέλος είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και
κάτοχος του International MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιπλέον, διαθέτει μεταπτυχιακό Master of Science in Information Technology του Hellenic American University.

Επί σειρά ετών παραδίδει μαθήματα στα αντικείμενα της Φυσικής, των Μαθηματικών και της Χημείας, σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

ΜΟΥΣΑ ΚΑΣΣΙΑΝΗ

, ,

Η Κασσιανή Μουσά είναι Ψυχολόγος (ΜSc), εκπαιδευόμενη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και στην συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην «Αντιμετώπιση Εξαρτήσεων» από την Ιατρική Σχολή Αθηνών αποφοιτώντας με άριστα. Έχει ολοκληρώσει το ετήσιο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο στην Κλινική Ψυχοπαθολογία που διοργανώνεται από την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.). Τα τελευταία δύο έτη εκπαιδεύεται στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία στην Εταιρεία Γνωσιακών και Συμπεριφοριστικών Σπουδών.
Έχει υπάρξει ασκούμενη Ψυχολόγος στο Πρόγραμμα Αυτοβοήθειας Χανίων, ενός φορέα με κεντρική δράση την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από νόμιμες ή παράνομες ουσίες. Επιπλέον έχει εργασθεί εθελοντικά στο Οικοτροφείο «ΙΑΣΙΣ», μία μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης η οποία παρέχει φιλοξενία και θεραπεία σε άτομα με ψυχικές διαταραχές και νοητική υστέρηση. Ακόμη έχει πραγματοποιήσει κλινική άσκηση στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, όπου ασχολήθηκε κυρίως με την αξιολόγηση της νοημοσύνης και των γνωστικών λειτουργιών. Ειδικότερα επικεντρώθηκε στην χορήγηση, βαθμολόγηση και ερμηνεία του ψυχομετρικού εργαλείου WAIS-IV. Παρακολούθησε συγχρόνως πλήθος περιστατικών σε πτέρυγες νοσηλείας και στο ειδικό ιατρείο ψυχοσωματικών νοσημάτων.

Την τρέχουσα περίοδο είναι Ψυχολόγος στο τμήμα Θεραπειών Ενηλίκων του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς ενώ παράλληλα προσφέρει τις υπηρεσίες της εθελοντικά στην Συμβουλευτική Γραμμή «11525 Μαζί για το Παιδί».

ΓΚΑΝΑΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

, ,

Ονομάζομαι Γκανάρα Βασιλική και είμαι μαθηματικός.Γεννηθηκα στα Ιωάννινα,όπου και σπούδασα.Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι με παιδιά όλων των ηλικιακών βαθμίδων παρέχοντας τους υποστήριξη στην καθημερινή τους μελέτη.

ΟΥΣΙΑ ΙΩΑΝΝΑ

,

Βιογραφικό σημείωμα
Απόφοιτη του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με εμπειρία και αγάπη στον τομέα της εκπαίδευσης. Έχω εργαστεί εθελοντικά ως καθηγήτρια μαθηματικών Α γυμνασίου στο «Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού» για ένα χρόνο, καθώς και έχω προσφέρει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου στα μαθήματα φυσικής και μαθηματικών τα τελευταία 6 χρόνια.

ΣΤΑΜΑΤΕΛΙΑ ΑΘΗΝΑ

, ,

Η Αθηνά Σταματελιά είναι φυσικός, απόφοιτος του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, με κατεύθυνση Ηλεκτρονική-Υπολογιστές-Τηλεπικοινωνίες-Αυτοματισμός. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια παιδαγωγικής προσέγγισης, διαχείρισης σύγχρονης τεχνολογίας και ιστορίας της επιστήμης.
Εξειδικεύεται στην διδασκαλία και ανάπτυξη κριτικής σκέψης στις θετικές επιστήμες. Η πολυετής διδακτική της εμπειρία περιλαμβάνει μελέτη και προετοιμασία μαθητών όλων των σχολικών βαθμίδων, καθώς και φοιτητών είτε προπτυχιακού είτε μεταπτυχιακού επιπέδου.

ΚΑΛΑΡΥΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

, ,

Ο Καλαρύτης Γιώργος είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στην Ψυχολογία. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Σχολική Ψυχολογία (Τμήμα Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ) και έχει εξειδικευθεί στην Ειδική Αγωγή-Μαθησιακές Δυσκολίες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στα πλαίσια πρακτικής άσκησης έχει εργαστεί σε ειδικά σχολεία και ΚΕΔΑΣΥ, ενώ διαθέτει εμπειρία και ως συνοδός σε κατασκηνώσεις για άτομα με αναπηρία. Τα τελευταία επτά χρόνια παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης όλων των βαθμίδων, ενώ έχει ασχοληθεί με την παράλληλη στήριξη παιδιών με ΔΕΠΥ και ΔΑΦ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΕΙΡΗΝΗ

Η Οικονομίδη Ειρήνη είναι απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση στην Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης. Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς και στα πλαίσια των σπουδών της έχει ασχοληθεί με τον σχεδιασμό και την οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλες τις ηλικίες. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την πολιτιστική και μουσειακή εκπαίδευση, καθώς και για τη διαχείριση μαθησιακών δυσκολιών. Διαθέτει επταετή εμπειρία στη διδασκαλία, καθώς παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά όλων των βαθμίδων, ενώ παράλληλα έχει εργαστεί σε ιδιωτικό δημοτικό σχολείο.