Θεραπευτές Περιστέρι

ΜΩΡΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ

, ,

Ελένη Μωρόγιαννη

Η Ελένη Μωρόγιαννη είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδευόμενη της πενταετούς εκπαίδευσης στην Ομαδική Ανάλυση στο Ελληνικό Δίκτυο Ομαδικών Αναλυτών (ΕΔΟΑ). Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και απέκτησε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Έχει λάβει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (MSc) στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει εργαστεί σε εταιρεία στον τομέα της ανάπτυξης και δέσμευσης των εργαζομένων. Παρακολουθεί και συμμετέχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια καθώς και παγκόσμια και πανελλήνια συνέδρια σχετικά με την ψυχική υγεία και την ψυχοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων.

Στο παρελθόν έχει αποκτήσει κλινική εμπειρία στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και στον Ξενώνα Βραχείας Παραμονής της ίδιας Κλινικής καιέχει εργαστεί ως Ψυχολόγος σε Κέντρα Ειδικών Θεραπειών, παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε γονείς, παιδιά και εφήβους.

Σήμερα εργάζεται ως ψυχολόγος προσφέροντας συμβουλευτική γονέων και ψυχοθεραπεία σε εφήβους και ενήλικες. Συμμετέχει ως συν-συντονίστρια σε ομάδα εμπειρίας του Εισαγωγικού Σεμιναρίου στην Ομαδική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία του ΕΔΟΑ, ως μέλος του προσωπικού για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Είναι συν-συντονίστρια σε ομάδα δραματοθεραπείας αναλυτικού τύπου με την δραματοθεραπεύτρια κ. Αποστολάκη Νατάσα σε ιδιωτική πρακτική. Επίσης παρέχει εθελοντικά υπηρεσίες ως ψυχοθεραπεύτρια, συντονίζοντας αναλυτική ομάδα ψυχοθεραπείας στο Κέντρο Ημέρας για άτομα με ψυχικές διαταραχές της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος.

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

, ,

Ο Στέλιος Βλαχόπουλος είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του University of East London με μεταπτυχιακές σπουδές στη Ψυχολογία Υγείας στο University of Nottingham και εξειδίκευση στη Λογικοθυμική & Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική Γονέων.

Εργάστηκε εθελοντικά ως ψυχολόγος σε πλήθος δομών όπως το ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου «Σωτηρία» παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη στους ασθενείς και τους οικείους τους, καθώς,και στην ΑμΚΕ «Φαιναρέτη» με καθήκοντα την προετοιμασία για τη γονεϊκότητα, την ανίχνευση, παρέμβαση και θεραπεία των μακροχρόνιων επιπτώσεων των περιγεννητικών ψυχικών διαταραχών.

Επίσης, έχει υπάρξει ομιλητής/ ψυχολόγος στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογίας και έχει δημοσιεύσει άρθρο στο επίσημο επιστημονικό περιοδικό«EffectiveScientist-Practitioner».
Τέλος, είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου, μέλος τους Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS) και του Midlands Health Psychology Network (MHPN).

ΣΤΑΜΑΤΕΛΙΑ ΒΙΚΥ

,

Ονομάζομαι Σταματελιά Βασιλική και είμαι φιλόλογος, απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με κλασική ειδίκευση. Έχω διατελέσει συντονιστής εκπαιδευτικός σε εκπαιδευτικά προγράμματα προετοιμασίας και ενδυνάμωσης μαθητών για το σχολείο, ενώ συνεργάζομαι με εκπαιδευτικούς φορείς του εξωτερικού με σκοπό την προώθηση της ελληνικής γλώσσας. Η εργασιακή μου εμπειρία περιλαμβάνει διδασκαλία σε τμήματα, αλλά και σε ιδιαίτερο επίπεδο.

ΜΑΡΙΝΟΥ ΕΛΠΙΔΑ

,

Η Ελπίδα είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση στην Ψυχολογία. ‘Επειτα, παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, ειδικεύεται στη Δραματοθεραπεία, η οποία ανήκει στις Ψυχοθεραπείες μέσω της Τέχνης, από το Ψυχοθεραπευτικό κέντρο δια βίου μάθησης το «Έρμα», που λειτουργεί στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπείας (ΕΑΡ) και της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ) και είναι μέλος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής ΈνωσηςΠαιγνιοθεραπευτών&Δραματοθεραπευτών (Π.Ε.Ε.Δ.Π.).

Συνεργάζεται με διάφορα Κέντρα Ειδικής Αγωγής και Ψυχοθεραπείας πραγματοποιώντας συνεδρίες Ψυχοεκπαίδευσης μέσω παιχνιδιού σε παιδιά και εφήβους, καθώς και συνεδρίες Ψυχοθεραπείας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Έχει εργαστεί σε προγράμματα ενδυνάμωσης και αυτονόμησης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, μέσω χρηματοδοτήσεων από Παγκόσμιους Οργανισμούς, όπως το πρόγραμμα «Εστία» από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, καθώς και στην ΑΜΚΕ Εξέλιξη Ζωής με σκοπό την παροχή ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών σε εφήβους και νέους που προέρχονται από πλαίσια κλειστής Παιδικής Προστασίας.

Τέλος, συνεργάζεται εθελοντικά με φορείς που έχουν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και λειτουργούν μέσα από κοινωνικά προγράμματα αλληλεγγύης παρέχοντας υποστήριξη σε ανθρώπους που τη χρειάζονται.

ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

,

Είμαι μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και απόφοιτος ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ασχολούμαι με τη μελέτη και την κριτική λογοτεχνικών κειμένων ,ειδικότερη με την Μεταπολεμική λογοτεχνία. Παράλληλα δραστηριοποιούμαι ως εκπαιδευτικός παράδοσης ιδιαίτερων μαθημάτων σε όλες τις τάξεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

,

Ονομάζομαι Καλογήρου Αναστασία και είμαι ψυχολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση την Εξελικτική – Σχολική Ψυχολογία και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Είμαι επίσης τελειόφοιτη εκπαιδευόμενη στο ψυχοθεραπευτικό μοντέλο της Δραματοθεραπείας στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραμαματοθεραπείας «Το Άθυρμα». Στο πλαίσιο συνεχούς επιμόρφωσης έχω παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων, ημερίδων και σεμιναρίων που αφορούν στην εξελικτική ψυχολογία, τη ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων, τη Δραματοθεραπεία, την Παιγνιοθεραπεία και τη Χοροθεραπεία. Έχω εμπειρία από την συνεργασία μου και την εθελοντική επαφή με δομές όπως το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Παλλήνης, το Εξειδικευμένο Κέντρο Ημέρας «Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου» της ΠΕΨΑΕΕ αλλά και κέντρα θεραπειών και προγράμματα παράλληλης σχολικής στήριξης για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές.

ΓΚΙΚΑ ΝΑΝΤΙΑ

, ,

H Nάντια Γκίκα είναι Ψυχολόγος, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικευόμενη στην Συστημική και Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία.Εχει οργανώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια απευθυνόμενα σε γονείς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας σχετικά με μείζονα ζητήματα της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, ενώ παράλληλα, έχει παρακολούθησει εκπαιδευτικά σεμινάρια διαφόρων θεματικών, αναφορικά με τηνψυχική υγεία παιδιών,εφήβων και ενηλίκων, με σκοπό την συνεχή εξέλιξη της τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά. Λόγω του επιστημονικού της ενδιαφέροντος γύρω από ζητήματα δικαστικής ψυχολογίας έχει παρακολούθησειδιάφορα εκπαιδευτικά σεμινάρια και προγράμματα ενώ παράλληλα έχει εργαστεί εθελοντικά στο Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος, στο οποίο απέκτησε γνώσεις γύρω απο ζητήματα ψυχολογίας που άπτονται στο πεδίο του νόμου όπως η κακοποίηση παιδιών και εφήβων.Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με διάφορα Κεντρα Συμβουλευτικής παιδιού και οικογένειας στην Αθήνα,προσφέροντας συμβουλευτική γονέων και συβουλευτικές – ψυχοθεραπευτικες συνεδρίες σε παιδιά, εφήβους αλλά και ενήλικες.Επίσης, σε συνεργασία με διάφορα επιστημονικά διαδικτυακάsites αρθρογραφεί για ζητήματα ψυχικής υγείας παιδιών και ενηλίκων ενώ παράλληλα είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής «PSY–ACADEMY» στην  Γλυφάδα.

ΚΑΜΟΥΛΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

,

Ο Καμουλάκος Ιωάννης είναι λογοθεραπευτής, απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας και κάτοχος της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του Λογοθεραπευτή. Πραγματοποίησε τη στρατιωτική του θητεία στο Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παιδιών του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά και μετά την απόλυση του εργάστηκε εθελοντικά.

Έχει παρακολουθήσει εκπαιδεύσεις, σεμινάρια και Workshops. Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • Χορήγηση, ερμηνεία και θεραπευτικό σχεδιασμό της Συστοιχίας Δοκιμασιών Γλωσσικής Ανάπτυξης για παιδιά στην Ελληνική Γλώσσα
  • Integrated Voice Therapy Επίπεδο Α και Β
  • Α Κύκλος Εποπτειών Αναπτυξιακής ΛογοθεραπείαςΙνστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης Λογοθεραπείας
  • Βασική Κατάρτιση PECS Επίπεδο 1 – Pecs Hellas
  • The Role of NMES & sEMG in Dysphagia Management across the Lifespan – Stark and Watson
  • Feeding Therapy: A Sensory-Motor Approach – Stark and Watson
  • A Three-Part Treatment Plan for Oral Placement Therapy – Stark and Watson
  • Neuromuscular Taping for Feeding, Swallowing and Speech Disorders – Stark and Watson
  • Lee Silverman Voice Treatment (LSVT) LOUD – LSVT Global

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

,

Η Μαριάννα Πετροπούλου είναι τελειόφοιτη του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει ασχοληθεί με την ενασχόληση και φροντίδα παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις. Παράλληλα με τα χρόνια των σπουδών της παρέδιδε μαθήματα μαθηματικών σε παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

ΧΡΙΣΤΟΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

,

Oνομάζομαι Χριστοθανοπούλου Παναγιώτα και έχω γεννηθεί στο Αμαρούσιον Αττικής το έτος 1993. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Καλαμάτα εν έτει 2016 και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με ειδίκευση στην «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

 Παράλληλα με τις βασικές προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, έχω παρακολουθήσει σεμινάρια εξειδικευμένης επιμόρφωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που αφορούν μια σειρά εκπαιδευτικών παρεμβάσεων και αφορούν διάφορα επιστημονικά πεδία, όπως την Διαπολιτισμική Εκπαίδευση μέσω βιωματικών και θεωρητικών προσεγγίσεων, την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ενηλίκων, καθώς και την Διαπαιδαγώγηση σε Νευροαναπτυξιακές και Αισθητηριακές Διαταραχές, με έμφαση στις περιπτώσεις παιδιών με ΔΕΠ-Υ και προβλημάτων μερικής ή ολικής τύφλωσης. Τέλος, έχω παρακολουθήσει και ειδικό σεμινάριο που αφορά τη Διαχείριση Χωρισμού Γονέων και τον άμεσο ή έμμεσο αντίκτυπο του στην ψυχολογία των παιδιών τόσο προσχολικής όσο και εφηβικής ηλικίας.