Θεραπευτές

ΜΠΟΥΤΣΑΛΗ ΜΑΡΙΑ

,

Η Μαρία Μπούτσαλη είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, με άδεια άσκησης επαγγέλματος. Έχει αποφοιτήσει απότο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης και έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο ίδιο πανεπιστήμιο. Το αντικείμενο των μεταπτυχιακών της σπουδών αφορά τις κλινικές παρεμβάσεις στις εξαρτήσεις. Διαθέτει πιστοποιημένη κατάρτιση στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση και την περίοδο αυτή εξειδικεύεται στη γνωσιακή και συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία.

Όσον αφορά την κλινική της εμπειρία, στα πλαίσια της μεταπτυχιακής της πρακτικής έχει εργαστεί ψυχοθεραπευτικά με έφηβους χρήστες ουσιών και με τις οικογένειες τους. Έχει εργαστεί ως συνοδός σε καλοκαιρινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για άτομα με ειδικές ανάγκες και ως συνοδός παράλληλης στήριξης σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό. Ακόμα έχει εργαστεί με ενήλικες στα πλαίσια της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Ιλίου, παρέχοντας υπηρεσίες ατομικών ψυχοθεραπευτικών συνεδριών και συμβουλευτικής γονέων και συνεχίζει μέχρι σήμερα να δουλεύει ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες. Τέλος έχει εργαστεί εθελοντικά με παιδιά και εφήβους με νοητική υστέρηση και αυτισμό.

ΚΥΡΙΤΣΗ ΑΓΑΘΗ

,

Ονομάζομαι Αγάθη Κυρίτση και είμαι Κοινωνική Λειτουργός, απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Έχω εξειδικευτεί στην Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία παρακολουθώντας το ετήσιο πρόγραμμα με τίτλο «Κατάρτιση στην Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία»τις ομάδας Προγραμμάτων Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίουενώ ακόμη έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια και ημερίδες με θέματα σχετιζόμενα με τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου εργάστηκα με παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες παρέχοντας ενισχυτική διδασκαλία. Επίσης έχω υπάρξει για δύο χρόνια συνοδός παράλληλης στήριξης σε δημόσιο Δημοτικό Σχολειό υποστηρίζοντας μαθήτρια με αναπτυξιακές διαταραχές. Στα πλαίσια της Πρακτικής μου Άσκησης εργάστηκα ως Κοινωνική Λειτουργός στο Τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας του κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας όπου και αφού ολοκλήρωσα συνέχισα να προσφέρω εθελοντική εργασία.

ΧΑΣΑΠΛΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

,

Ο Κωνσταντίνος Χασαπλαδάκης είναι φιλόλογος, απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας στον τομέα Νεοελληνικών και Βυζαντινών σπουδών του πανεπιστημίου Κρήτης. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει κύκλο σεμιναρίων για εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή από το ΕΚΠΑ και πληθώρα ημερίδων σχετιζόμενων με τον εντοπισμό, διάγνωση και διαχείριση της εκπαιδευτικής
διαδικασίας στα πλαίσια περιβάλλοντος μαθησιακών δυσκολιών από παιδιά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή ασχολείται με την προετοιμασία παιδιών για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε Πρότυπα Σχολεία ως προς το φάσμα όλων των θεωρητικών μαθημάτων.

 

ΝΤΖΕΛΙΑ ΧΡΥΣΑ

,

Η Χρύσα Ντζέλια είναι Φιλόλογος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών , με κατεύθυνση Ψυχολογία.

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής της άσκησης απασχολήθηκε στο 9ο Λύκειο Περιστερίου και στην Κιβωτό του Κόσμου ως υπεύθυνη σε τάξη Λυκείου και είχε ως καθήκον την παιδονομία και τη μελέτη των παιδιών.

Η επιμόρφωσή της περιλαμβάνει σεμινάρια στη <<Θετική Ψυχολογία>>, στην << Εισαγωγή στη Ψυχολογία>> και στην <<Παιδαγωγική ∶ Εκτίμηση μαθησιακών αναγκών και συμβουλευτική>>.

Επίσης, έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε κέντρα μελέτης και έχει αναλάβει την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

ΞΙΦΑΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

, ,

Η Ξιφαρά Βασιλική είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Ειδικής αγωγής και Διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και έχει προσφέρει εθελοντική εργασία σε πρόγραμμα διδασκαλίας σε δομή προσφύγων στη Ρόδο.Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές όλων των τάξεων του δημοτικού και διδασκαλία σε σχολική αίθουσα στα πλαίσια πρακτικής άσκησης.

ΛΙΓΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

, ,

Η Λιγνού Ελευθερία – Μαρίνα είναι απόφοιτη του Τμήματος Εργοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας και πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Κατά τη διάρκεια της κλινικής της άσκησης απασχολήθηκε στο Πρώτο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου και στον ξενώνα «Αντιγόνη», του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Δαφνί). Έχει παρακολουθήσει το σεμινάριο «Νοητική Υστέρηση» και «Θετική Ψυχολογία» και η εργασιακή της εμπειρία, ως Εργοθεραπεύτρια, περιλαμβάνει ατομικές συνεδρίες σε Ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο, με παιδιά ηλικίας από 5 έως και 13 ετών.

ΝΙΑΟΥΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

, ,

Η Χριστίνα Νιαούρη είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας με κατεύθυνση στον τομέα της Ιστορίας. Έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα εθελοντικής πρακτικής άσκησης σε γυμνάσιο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που πραγματεύονται τις Εξελίξεις στη Συνεχιζόμενη Ψυχιατρική Περίθαλψη καθώς και στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Η εργασιακή της δραστηριότητα περιλαμβάνει την καθημερινή μελέτη και προετοιμασία μαθητών δημοτικού-γυμνασίου.

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

,

H Παναγιώτα Νικολοπούλουείναι Ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τελειόφοιτη μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Μsc Παιδοψυχολογίας και Ειδικευόμενη στην Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία.

Έχει παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό σεμινάριο MarteMeoPractiontioner, το οποίο αναφέρεται στην διαχείριση και υποστήριξη παιδιών και ατόμων με αναπτυξιακές και επικοινωνιακές δυσκολίες με σκοπό την καλυτερη παρέμβαση, το μεταπτυχιακό σεμινάριο πάνω στην Ομαδική Αναλυτικη Θεραπεία, καθώς και πολλά άλλα ετήσια εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια που αναφέρονται στην Ψυχική Υγεία των παιδιών, εφήβων και των ενηλίκων με σκοπό την συνεχή εξέλιξη της τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά.

Αυτή την περίοδο συνεργάζεται με διάφορα Κεντρα Συμβουλευτικής και παιδιού στην Αθήνα, προσφέροντας συμβουλευτική γονέων και ψυχοθεραπευτικες συνεδρίες σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Επισης, σε συνεργασία με «Το παραμύθι με όνομα» στοmysuperheromom.com γράφει άρθρα για παιδιά και γονείς. Σε συνεργασία με το 6ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης οργάνωσε και συμμετείχε εθελοντικά σε μία ομάδα συμβουλευτικής εφήβων με σκοπό την διαχέιριση έντονων συναισθημάτων, οπως το άγχος, την έκφραση και κοινωνικοποίηση των παιδιών. Στα πλαίσια πρακτικής άσκησης έχει συνεργαστεί με το Σιακιρίδειο ίδρυμα ΑΜΕΑ, το Κεντρο Ψυχικης Υγείας Παγκρατίου και το τμήμα Παιδοψυχιατρικήςστο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Κατά την περίοδο του κορονοϊού συμμετείχε εθελοντικά στην γραμμή υποστήριξης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων και στο Milamou.gr. Eπιπλέον έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε οργανισμούς, όπως η ITHACA (κινητό πλυντήριο ρούχων στην Αθήνα) στην ενημέρωση και συμβουλευτική των εξυπηρετούμενων και στην Ιεραποστολική ομάδα “Από καρδίας” συνεισφέροντας στο έργο της, για βοήθεια σε μία κοινότητα, στην Ουγκάντα της Αφρικής

ΤΣΑΠΑΚΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

,

Η Δέσποινα Τσαπακίδη γεννήθηκε στην Τρίπολη. Ξεκίνησε μουσική από εφτά ετών.  Πήρε το πτυχίο στο φλάουτο με άριστα παμψηφεί και συνεχίζει  τις σπουδές της για το δίπλωμα. Πήρε το πτυχίο αρμονίας με άριστα παμψηφεί , το πτυχίο αντίστιξης και το πτυχίο ενοργάνωσης – ενορχήστρωσης μπάντας με βαθμό άριστα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη διετή φοίτηση στη σχολή Μωραΐτη στη μουσικοκινητικής αγωγή C. Orff. 

Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια φλάουτου μουσικοκινητικής αγωγής και μουσικοθεραπείας.

Έχει συμμετάσχει σε ορχήστρες κλασσικής και έντεχνης μουσικής, στη Φιλαρμονική ορχήστρα Δήμου Πατρών και σε σύνολα μουσικής δωματίου. Στη συμφωνική ορχήστρα Δήμου Ηλιούπολης, φιλαρμονική ορχήστρα Δήμου Χαλκίδας, Σαξοφωνική ορχήστρα Δήμου Χαλκίδας, ορχήστρα ποικίλης μουσικής Δήμου Χαλκίδας, και σε σύνολα μουσικής δωματίου σε Αθήνα και Χαλκίδα

 Εργάζεται σε πολλά ωδεία, σχολεία και νηπιαγωγεία ως δασκάλα φλάουτου, μουσικοκινητικής αγωγής, σε σχολεία ειδικής αγωγής, καθώς επίσης  παραδίδει ατομικά και ομαδικά μαθήματα μουσικής σε κέντρα ειδικής αγωγής.

Γνωρίζει την γραφή Braille.  Έχει συμμετάσχει στην συγγραφή βιβλίου θεωρίας της μουσικής στην γραφή Braille με τον κύριο Μιχαλη Κεφάλα.

ΚΟΛΟΚΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ

, ,

Η Κολόκα Καρολίνα είναι πτυχιούχος  στην Κοινωνική Εργασία στο ΤΕΙ Κρήτης. Συνέχισε τις σπουδές της στην Παιγνιοθεραπεία στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας «το Άθυρμα». Από το 2004 έως και σήμερα παρακολουθεί εκπαιδευτικά σεμινάρια από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους θεραπευτές στην Παιγνιοθεραπεία αλλά και σε άλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις που απευθύνονται στην θεραπεία παιδιών αλλά και ενηλίκων με συναισθηματικές δυσκολίες.

Έχει  εργασιακή εμπειρία από το 2004 έως και σήμερα  ως θεραπεύτρια ενηλίκων σε κρατικό φορέα που ασχολείται με τις εξαρτήσεις. ‘Έχει συνεργαστεί με το Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας «το Άθυρμα» ως συντονίστρια βιωματικών ομάδων αυτογνωσίας. Τα τελευταία χρόνια παράλληλα με τα παραπάνω εργάζεται με παιδιά και εφήβους που παρουσιάζουν συναισθηματικές δυσκολίες.   Η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει θεραπεία σε ομάδες ενηλίκων,  διεξαγωγή ατομικών συνεδριών, συνεδρίες παιδιών , ομάδες παιδιών,  θεραπεία εφήβων, θεραπεία ενηλίκων και συμβουλευτική γονέων.