Θεραπευτές Σεπόλια

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

, ,

Απόφοιτος πτυχιούχος νεοελληνικής φιλολογίας,το 2012, του Τμήματος φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Ειδικευμένη στον τομέα νεοελληνικής έκθεσης και λογοτεχνίας.
Έχω ασχοληθεί με αρκετά σεμινάρια σχετικά με την ποίηση και τη πεζογραφία καθώς επίσης και με σεμινάρια σχετικά με τη παιδική ψυχολογία και τις μαθησιακές δυσκολίες .(αυτισμός, δυσλεξία, υπερκινητικότητα και άλλες σύγχρονες μαθησιακές δυσλειτουργίες).Εργαστηκα ως καθηγήτρια σε κέντρα μελέτης αλλά και ως δασκάλα υπεύθυνη παράλληλης στήριξης σε δημοτικά, σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ

, ,

Η Μαρία Πουρνάρα είναι ψυχολόγος. Αποφοίτησε από το τμήμα ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης εργάστηκε στο τμήμα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, από το 2014 έως το 2018 υπήρξε εθελοντικό μέλος της ομάδας του συλλόγου «Η ΛΑΜΨΗ», Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδας, παρέχοντας ψυχοκοινωνική υποστήριξη στα νοσηλευόμενα παιδιά. Από τον Οκτώβριο του 2018 εκπαιδεύεται στο θεραπευτικό και εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη» στην Υπαρξιακή, Συστημική Ψυχοθεραπεία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ

, ,

Ο Δημήτρης Σιάτρας είναι απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Ιωαννίνων. Είναι μέλος του Συλλόγου Λογοθεραπευτών «ΣΕΛΛΕ» αλλά και της ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος για τις Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές. Η επιμόρφωσή του περιλαμβάνει σεμινάρια σε αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, στο φάσμα του αυτισμού, στην ειδική γλωσσική διαταραχή και στη μυολειτουργική αποκατάσταση. Επίσης, είναι γνώστης των προγραμμάτων TEACCH, MAKATON και PECS. Η κλινική του εμπειρία περιλαμβάνει συνεδρίες με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, ΔΕΠ-Υ, διαταραχές αυτιστικού φάσματος, δυσπραξία, διγλωσσία και καθυστέρηση λόγου.

ΧΡΙΣΤΑΝΑ ΛΕΝΑ

,

Η Χριστάνα Ελένη είναι απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΑΤΕΙ Αθήνας. Κατά τη διάρκεια της κλινικής και πρακτικής της άσκησης απασχολήθηκε στο ειδικό σχολείο ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω, στο Ψ.Ν.Α. Δαφνί και στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας. Έχει εραστεί εθελοντικά σε ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στην παιδιατρική εργοθεραπεία (Δυσπραξία και Διαταραχή του Κινητικού Συντονισμού, Εισαγωγή στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, ΔΕΠ-Υ, κ.α.). Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει ατομικές συνεδρίες με παιδιά σχολικής ηλικίας.

ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

,

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Το 2005 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πάντειο πανεπιστήμιο,
αποφοιτώντας από το τμήμα Κοινωνιολογίας, από όπου και πήρε κατεύθυνση Εγκληματολογίας.
Το 2011 αποφοίτησε με υποτροφία από το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Πατρών. Στην
συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδες στο ΜΠΣ “Έλεγχος του Στρες και Προαγωγή
της Υγείας” στην Ιατρική Σχολή του Πανπιστημίου Αθηνών. Σήμερα σπουδάζει στο ΦΠΨ του
Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα εκπαιδεύεται στην υπαρξιακή συστημική ψυχοθεραπεία.
Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην Κοινωνιολογία, εργάστηκε σε εταιρεία ερευνών ως field
assistant (2006-2008), με κύριο αντικείμενο ενασχόλησης την προετοιμασία ερευνών και την
επεξεργασία των αποτελεσμάτων. Στην συνέχεια, στο πλαίσιο των σπουδών της στην Κοινωνική
Εργασία, απασχολήθηκε για έναν χρόνο σε σχολεία και πραγματοποιήσε την πρακτική της άσκηση
στο ψυχογηριατρικό οικοτροφείο Κέραμος της ΜΚΟ ΚΛΙΜΑΚΑ.

Κατά το διάστημα 2012-2014, εργάστηκε ως Κοινωνική Λειτουργός στο ΚΑΠΗ του δήμου
Ζωγράφου και στο γραφείο διαμεσολάβησης του δήμου Ιλίου. Ταυτόχρονα, από το 2011 μέχρι και
το 2015 ως φοιτήτρια, αρχικά, και μετέπειτα ως εργαζόμενη στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα
«Έλεγχος του Στρες & Προαγωγή της Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και
Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας, εκπαιδεύτηκε στον σχεδιασμό και την εφαρμογή
προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής υγείας με στόχο την ενδυνάμωση των ατόμων στην
φροντίδα της ψυχοκοινωνικής τους υγείας. Συγκεκριμένα, ασχολήθηκε με τα αυτοάνοσα νοσήματα,
με την ιδιοπαθή υπέρταση και τις εξαρτήσεις από το διαδίκτυο και τον τζόγο. Στα πλαίσια της
διπλωματικής της εργασίας, πραγματοποιήσε πρακτική άσκηση στο ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ. Μέχρι και
σήμερα, είναι συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και σύμβουλος διαχείρισης του στρες στην
μονάδα εφηβικής υγείας του νοσοκομείου Παίδων «η Αγία Σοφία», όπου και ασχολείται με την
συμβουλευτική σε εφήβους και γονείς.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

,

Η Σοφία Μιχαηλίδου είναι ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Εργάζεται ως ψυχολόγος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια. Παράλληλα με τις ακαδημαϊκές της σπουδές όλα αυτά τα χρόνια εκπαιδεύεται ψυχαναλυτικά στο Κέντρο Ψυχαναλυτικών Ερευνών Αθήνας.

Η ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία είναι η κλινική πρακτική που στηρίζεται στις βασικές ψυχαναλυτικές αρχές όπως τις ανέπτυξε ο Freud. Εστιάζει στις ασυνείδητες διεργασίες του ψυχισμού, τις οποίες επεξεργάζεται μέσα από την ερμηνευτική του συμβολικού λόγου. Στα παιδιά αυτή η επεξεργασία γίνεται επιπλέον μέσα από το συμβολικό παιχνίδι.

Αρχικά, δίνεται χώρος να εκφραστεί το σύμπτωμα ως μια μορφή εκδήλωσης του ασυνειδήτου, για να μπορέσει σε ένα δεύτερο χρόνο να αποκτήσει ένα προσωπικό νόημα. Αυτή η απόκτηση νοήματος μας επιτρέπει να αναγνωρίσουμε την ύπαρξη μιας βαθύτερης αιτίας, πέρα από τη φαινομενικά κοινή μορφή των συμπτωμάτων, καθώς και τη μοναδική αξία που έχει το κάθε-ένα συμπτώμα για το κάθε υποκείμενο ξεχωριστά. Η μετακίνηση των συμπτωμάτων προκύπτει εκ των υστέρων, ως αποτέλεσμα όλης αυτής της αναλυτικής εργασίας.

Βασικές παράμετροι, λοιπόν, της ψυχαναλυτικής πρακτικής είναι ο σεβασμός στην υποκειμενικότητα, στην επιθυμία και στον χρόνο που το κάθε άτομο χρειάζεται για να διαχειριστεί τον ενδοψυχικό του πυρήνα.

ΣΠΑΝΟΣ ΔΗΜΤΗΡΗΣ

Δημήτρης Σπανός – Μαθηματικός

Ο Δημήτρης Σπανός είναι απόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει το ετήσιο σεμινάριο «Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης» στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο καθώς και πλήθος σεμιναρίων και ημερίδες σχετικά με τις Μαθησιακές Δυσκολίες- Δυσλεξία. Έχει κάνει πρακτική άσκηση σε τμήματα ένταξης δημόσιων σχολείων και ασχολείται ιδιωτικά με το χώρο της ειδικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

KΑΡΑΒΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ

Η Μαρίνα Καραβανάκη είναι απόφοιτος της Δραματικής σχολής Αθηνών Γ.Θεοδοσιάδη, έχει εκπαιδευτεί στην Προσχολική Αγωγή Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης και τελειώνει την εκπαίδευση της στη Δραματοθεραπεία στο ‘’Έρμα’’ Ψυχοθεραπευτικό & Εκπαιδευτικό κέντρο δια βίου μάθησης.

Έχει εργαστεί σε πλήθος παιδικών και ενήλικων παραστάσεων ως ηθοποιός και είναι εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής σε σχολεία και ανεξάρτητες ομάδες σε πληθυσμούς ΑΜΕΑ και πρόσφυγες. Εργάζεται ως υπεύθυνη τμήματος στον πρότυπο παιδικό σταθμό- νηπιαγωγείο ‘’ναννώ’’. Ως Δραματοθεραπεύτρια έχει εργαστεί κάνοντας ατομικές συνεδρίες και έχει συντονίσει ομάδες σε μητέρες ατόμων με αναπτυξιακές διαταραχές.
Έχει συντονίσει σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού σε παιδαγωγούς, και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και συνέδρια στη Συστημική Ψυχοθεραπεία, στη θεραπεία Gestalt, στη Δραματοθεραπεία και Παιγνιοθεραπεία.

ΠΑΥΛΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ

Η Μαρία Παυλάντη είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης με τίτλο Κοινωνικές Διακρίσεις, Μετανάστευση και Ιδιότητα του Πολίτη από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Έχει παρακολουθήσει το ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή του Κέντρου Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης τουΠαιδαγωγικού Τμήματοςτου ΕΚΠΑ και πληθώρα άλλων σεμιναρίων που σχετίζονται με τη διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά και εφήβους. Από το 2010διδάσκει ιδιωτικά σε μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων ενώ, μεταξύ άλλων, έχει εργαστεί σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης και στον τομέα της κατάρτισης σε ΚΕΚ (διδασκαλία ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες και πρόσφυγες).

ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΛΗ

,

Η Γκολφινοπούλου Έλλη είναι εργοθεραπεύτρια, απόφοιτη Τμήματος Εργοθεραπείας και απόφοιτη Τμήματος Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων και Δημιουργίας Έκφρασης Δημοσίων Ι.Ε.Κ.
Κατά την διάρκεια της πρακτικής της άσκησης απασχολήθηκε στο Ψ.Ν.Α. Δρομοκαίτειο, στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα, στο Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων, στο Ε.Ε.Ε.Κ. Ιλίου και στο Ινστιτούτο Συστημικής Ανάλυσης της Συμπεριφοράς.

Εργάζεται σε Κέντρα Θεραπειών πραγματοποιώντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες και παράλληλη στήριξη σε παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την «Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος», την «Εφαρμοσμένη Ανάλυση της Συμπεριφοράς (Α.Β.Α)», την «Εποπτεία-Ένταξης σε μαθητές με ειδικές ανάγκες» και Ημερίδες σχετικές με την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων