ΒΑΝΙΩΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Βανιωτη Ελευθερια

Η Βανιώτη Ελευθερία είναι πτυχιούχος του τμήματος Λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΑΤΕΙ Πατρών. Επίσης, είναι κάτοχος Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας του τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.). Επιπλέον, ολοκληρώνει τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Ειδική Αγωγή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).
Η επιμόρφωσή της περιλαμβάνει πιστοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια στις αρθρωτικές και φωνολογικές δυσκολίες, στη λεκτική δυσπραξία (SIMATA), στις αναπτυξιακές διαταραχές – αυτισμός (PECS), στην πρώιμη παρέμβαση, στον τραυλισμό (Palin PCI), καθώς και στις μαθησιακές δυσκολίες.

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε κέντρα λογοθεραπείας και σε ιδιωτικά περιστατικά για την αξιολόγηση και την παρέμβαση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με δυσκολίες επικοινωνίας (λόγου και ομιλίας) και μαθησιακές δυσκολίες. Επίσης, έχει εργαστεί ως αναπληρώτρια Λογοθεραπεύτρια σε ΣΜΕΑΕ στο ΕΕΕΕΚ Ελευσίνας, αλλά και ως διδάσκουσα του προγράμματος Λογοθεραπείας σε Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης. Τέλος, κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της απασχόλησης προσφέρει παράλληλα εθελοντικές υπηρεσίες (λήψη παιδοψυχιατρικού ιστορικού και αξιολόγηση διαταραχών επικοινωνίας σε παιδιά και εφήβους) στην Υπηρεσία Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής (ΚΚΨΥ) Βύρωνα – Καισαριανής του Αιγινητείου Νοσοκομείου της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την εποπτεία της Κας Βλασσοπούλου Μ., Λογοπεδικού, Επίκουρης Καθηγήτριας της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Ε.Κ.Π.Α.

Teaching Skill

Testimonials